donderdag 17 november 2016

Canada – Minderjarige LHBT-jongeren | "Canada wil anale seks uit strafwet" ‼

Canada – "Anale Seks"    De regering van 'Canada' werkt aan een wetswijziging om anale seks uit de strafwet te halen  Zo wordt de seksuele meerderjarigheid voor heteroseks en homoseks gelijkgesteld.

Sectie 159 van het Strafwetboek verbiedt anale penetratie met een maximumstraf van 10 jaar cel   Het wetsartikel voorziet twee uitzonderin- gen: getrouwde heterokoppels en 18-plussers die anale seks hebben met wederzijdse toestemming. 

Geen dode letter
Canadezen zijn op hun 16 jaar seksueel meerderjarig   De Canadese LGBT-organisatie "Egale" noemt de situatie ongrondwettelijk en discri- minerend. Drie provincies passen de wet nog effectief toe.

Zo heeft Ontario – tussen 2008 en 2014 – 22 mensen vervolgd voor anale seks. Het Hof van Beroep van Ontario verklaarde Sectie 159 ongrond- wettelijk. De hooggerechtshoven van Québec, Alberta, Brits-Columbia, Nieuw-Schotland en de federale rechtbanken volgden.

De federale regering wil nu de seksuele meerderjarigheid gelijkstellen voor vaginale en anale seks. 

 Inmiddels heeft de liberale premier van Canada "Justin Trudeau" partijgenoot en parlementslid 'Randy Boissonnault' benoemd tot speciaal adviseur voor LGBTQ2-kwesties.


bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com / Facebook.com – Gay.nl