donderdag 17 november 2016

OLVG Amsterdam – Hiv-test | Gratis 'Hiv-sneltest' in OLVG op Wereld Aids Dag

Amsterdam – 'Hiv-sneltest'   Het Amsterdamse ziekenhuis 'OLVG' laat Wereld Aids Dag niet onopgemerkt voorbij gaan. Het grootste Hiv-behandelcentrum van Nederland biedt van maandag 28 november tot en met vrijdag 2 december de mogelijkheid om gratis en ano- niem een Hiv-sneltest te doen. Het is het negende jaar op rij dat OLVG de sneltest aanbiedt.  In de laatste jaren maakten ruim duizend mensen gebruik van de mogelijkheid om zich op deze manier te laten testen.

De Hiv-sneltest wordt discreet afgenomen en de testuitslag is binnen 15 minuten bekend  Er is een verpleegkundig consulent aanwezig voor het verstrekken van informatie en het verlenen van 'psychosociale hulp'   Geïnteresseerden kunnen via (020) 599 3656 een anonieme afspraak worden gemaakt. De testen worden afgenomen op locatie Oost, van 08.00 tot 17.00 uur.  Op donderdag 1 december, Wereld Aids Dag, kunnen geïnteresseerden zich ook laten testen op locatie West van 08.00 tot 17.00 uur.
                            
                                 
Op donderdag 1 december onthult burgemeester Eberhard Van der Laan van Amsterdam het Aids-monument. Het kunstwerk, ontworpen door Jean-Michel Othoniel, komt langs het IJ, tussen 't Centraal Station en het Muziekgebouw. Het 'monument' krijgt de vorm van een metershoog telraam en telt symbolisch af naar het moment dat 'Aids' de wereld uit is en er geen nieuwe Hiv-infecties meer bijkomen.  OLVG is één van de hoofdsponsors van het monument.

Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – OLVG / YouTube.com / Vimeo.com