zondag 8 mei 2016

Rusland - Poetin - Homopropaganda | Rus, HoLeBi en toch pro-Vladimir Poetin


Homopropaganda is verboden in Rusland, HoLeBi's en Transgenders worden er gepest en er verschijnen veel berichten van Homofoob geweld en Transfoob geweld. Toch zijn heel wat Russische HoLeBi's fan van president Vladimir Poetin (Verenigd Rusland).

Francesca Ebel is journaliste in Rusland. Ze maakte Queer And Loathing. Ze trok de HoLeBi-uitgaanswereld in voor reacties. Zo is er L-Word, een feestje voor lesbiennes dat zes jaar bestaat  Daar zegt Joelia Astakhova (29): "Ik hou van mijn president en ben trots op hem. Hij is sterk, een leider. Hij weet wat hij wil en hij neemt de controle".

Ook party-organisator Karina Krasavina steunt president Vladimir Poetin. Neen, ze is geen fan van de anti-homo wetten zoals het verbod van het promoten van niet-traditionele gezinsvormen (homopropaganda) bij minderjarigen. Maar ze is het met Vladimir Poetin eens dat  Gay Prides in stadscentra niet kunnen.

Francesca Ebel verklaart het fenomeen. "Zowel Krasavina en Astakhova identificeren zichzelf als HoLeBi en steunen Poetin als president. Dat is hier niet ongewoon, zeker omdat steun voor Poetin gelijk staat aan patriottisme".

De 24-jarige 'Daria' zegt dat Russen over het algemeen tolerant zijn voor lesbische en biseksuele vrouwen, maar niet voor homoseksuele en bi- seksuele mannen. "Meisjes zijn meisjes en jongens horen venten te zijn", legt ze die attitude uit.

► Niettemin ontvluchten HoLeBi's en Transgenders Rusland. Ze zijn het Trans-fobe en HoLeBi-fobe klimaat beu. Kapper en stylist Anton Mukhin beschrijft de constante angst om fysiek aangevallen te worden  Filmstudente Ira Putilova vluchtte naar Londen  Ze kreeg politiek asiel in het Verenigd Koninkrijk ‼ "In de trein van Moskou naar Sint-Petersburg kwamen 5 politieagenten mij oppakken. Dat deden ze zonder politiebadge. Ik moest vluchten en van de trein springen. In Rusland kwam ik bij niemand uit de kast".

Zie ook:  
Russisch, Lesbisch en tóch pro-Poetin  /  Deze meisjes zijn Russisch, Lesbisch en toch pro-Poetin  /  Lesbisch en tóch pro-Poetin  

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com