donderdag 12 mei 2016

België – Pride Parade | Pride 2016: "Een weekend dat kleur geeft aan Brussel"

België – Brussel    Sinds 30 april wordt het centrum van de Europese hoofdstad ingepalmd door alle kleuren van de Pride   De MIVB - openbare vervoersmaatschappij van Brussel – heeft besloten om een tram en een bus rond te laten rijden in de kleuren van de regen- boog en van de diversiteit. Om de nacht nog mooier te maken worden de Grote Markt en verschillende kantoortorens (Rogier & Kruid- tuin) maar ook de fonteinen van Montgomery, het Stefaniaplein en de Kunstberg verlicht in de 'kleuren van de regenboog' om Pride te vieren  Op zaterdag 14 mei zal de onontkoombare Pride Parade door het stadscentrum trekken.

De hoofdstad van België kan met trots de 21e Pride voorstellen
► Sinds 2012 heeft Visit.Brussels zich aangesloten bij de Pride om het feest zo nog mooier te maken. Het regionale agentschap voor toerisme houdt zich vooral bezig met logistieke ondersteuning en de veiligheid van 't evenement, zodat het voor iedereen een feest wordt  Visit.brussels steunt deze niet te missen opening van het Prideseizoen in Europa.
                                       
        
                                    
Dit jaar vindt de Belgian Pride plaats op de Kunstberg waar alles in 't werk is gesteld om het feest zo goed mogelijk te laten verlopen. LaDIVA Live geeft het startschot voor deze dag vol festiviteiten met "een interpretatie van de nieuwe hymne van de Pride"  Love Is On Its Way, een nieuw lied dat ongetwijfeld een toekomstige klassieker is.

De Pride Parade zal op 14 mei in het hartje van Brussel plaatsvinden, op een licht gewijzigd parcours (Kunstberg & Brouckereplein)
Het feest zal nog overal in de stad tot laat in de avond doorgaan. Niet alleen op de Kunstberg, maar ook in de GAY VILLAGE ... met de Street Parties op de Kolenmarkt en in de Steenstraat, en aan de andere kant van de Grote Markt in de Korte Boterstraat.
                                      
En wat zou een betere afsluiting voor het weekend zijn dan een ritje aan boord van de Tram Experience ?!  Deze tram heeft alles weg van een gastronomisch designrestaurant en zal een zesgangendiner serveren van Svetlana Riškova - chef uit Riga - en onder een swingende gay sound een meer dan 2 uur durende weg afleggen door 'Brussels by Night'. Als kers op de taart zullen ook de mooiste mensen uit de Brusselse HoLeBi-wereld mee op de tram stappen, maar ssssst... dit is nog een geheim
                  
Het hele weekend lang zullen er in het HoLeBi-milieu feestjes worden georganiseerd, voor elk wat wils: Brüxsel Jardin, Los Ninos XXL, L Party, Fly, Rebel, La Demence, Revelation

En als het moment komt om in de beste omstandigheden tot rust te komen, bieden de mooiste Brusselse hotels voor de gelegenheid twee- of eenpersoonskamers aan vanaf € 59,00. 

► Redenen genoeg om de hele week in Brussel door te brengen op het ritme van een Pride Festival dat tot in het weekend een overvloed aan fantastische ervaringen te bieden heeft  

Alle info over de Pride vind je op:  Pride.be
Meer informatie op:  Visit.Brussels/Nederlands  of  Visit.Brussels/Engels   
             
Zie ook: 
bronnen: Visit.Brussels – Frédérick Boutry & Natalie Siereveld / YouTube.com