dinsdag 10 mei 2016

Eurovisie Songfestival – LHBTI's | "Hoe 'Roze' is het Eurovisie Songfestival" ?!

Hoe roze is het Eurovisie Songfestival eigenlijk ?!  Wie gingen Douwe Bob voor in de afgelopen zestig jaar ?!  Bij WOS Radio presenteert Dennis van Schie op zaterdag 14 mei vanaf 12.00 uur 'n speciale uitzending van Het Weekendmagazine   Samen met gastpresentator D66-raadslid Maxim van Ooijen laat hij vele roze hoogte- en dieptepunten horen uit de rijke Songfestivalgeschiedenis.

"De WOS heeft wel iets met het Songfestival. We laten al drie jaar in de weken voor de grote avond alle inzendingen horen zodat we de concur- rentie van Nederland goed in beeld hebben," zegt Dennis van Schie, "en op de zaterdag van de finale trekken we de platenkoffer open voor een mooie terugblik".
                               
     
                        
De thema-uitzending van dit jaar bevat liedjes van 1959 tot heden van LHBT-artiesten. Maxim van Ooijen: "In vroeger jaren was de geaardheid van een zanger niet bekend of werd de schijn opgehouden. Ronnie Tober zong ook immers 'morgen ben jij mijn vrouw'. 

We laten bekende en minder bekende artiesten horen. Natuurlijk Gerard Joling en Conchita Wurst, maar ook Dana International, Jürgen Marcus en Michelle. We beginnen met de Vlaamse zanger Bob Benny die in 1959 meedeed en pas in 2001 op zijn 74e uit de kast kwam".

Het Weekendmagazine wordt uitgezonden op WOS Radio op 14 mei 2016 van 12.00 tot 14.00 uur en is te beluisteren via 87.6 FM, de kabel en live op:  WOS.nl

Zie ook:  

Extra:  # 01.
Vanavond op NPO 1:  Om 20:30 uur:  "Op weg naar het Songfestival"  en om 21:00 uur:  "Eurovisie Songfestival – Eerste Halve Finale"

bronnen: GaySite.nl / WOS.nl / YouTube.com