vrijdag 13 mei 2016

Amsterdam – 6 Augustus – Gay Pride | Koningspaar feest mee bij botenparade

Amsterdam - Canal Parade    Op 6 augustus 2016 is het weer groot feest op de Amsterdamse grachten tijdens de jaarlijkse Gay Pride, maar dit jaar zou wel eens extra bijzondere editie kunnen worden. Vandaag verklapt 'n lokale horeca-ondernemer dat koning Willem- Alexander en koningin Máxima dit jaar van de partij zouden zijn, wellicht voorzien van boa en regenboogvlag …

De Telegraaf meldt vrijdag dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima van plan zijn om bij de volgende Gay Pride in Amsterdam aanwezig te zijn ‼ De Amsterdamse horeca-ondernemer Lloyd Vandenberg laat in de krant weten: "Op 6 augustus zitten ze aan boord van 't zeilschip 'Stad Amsterdam', dat dan voor het Scheepvaartmuseum ligt".

De uitbater van restaurant Amstelhoeck voegde eraan toe: "Omdat zij er zijn, volgt de Canal Tour een andere route dan anders". Volgens de 'Te- legraaf' kon de Rijksvoorlichtingsdienst het opmerkelijke bericht bevestigen noch ontkennen.

De Amsterdam Gay Pride en de EuroPride begint op Roze Zaterdag 23 juli – die dit jaar ook in Amsterdam plaatsvindt – en duurt tot en met zon- dag 7 augustus. Er worden meer dan tweehonderd activiteiten georganiseerd waaronder de beroemde botenparade door de Amsterdamse grach- ten op zaterdag 6 augustus.

Zie ook:

bronnen: Show.nl / Telegraaf.nl / GaySite.nl