vrijdag 1 april 2016

USA – Adoptie | "Homostellen kunnen nu in heel Amerika een kind adopteren"

"Als je kunt trouwen, dan moet je ook een kind kunnen adopteren"  Die uitspraak deed een federale rechter in de Verenigde Staten gisteren. En daarmee kunnen homostellen nu in heel de VS een kind adopteren.

Mississippi was de laatste staat waar je als homostel nog geen kind kon adopteren. Daar gold nog een 16-jaar oude wet die dat verbood. De federale rechter Daniel Jordan heeft daar nu een streep door gezet, waardoor adoptie door homostellen in alle 50 staten mag.  

Einde aan Homodicriminatie
Vorig jaar zomer bepaalde een federale rechter al dat homostellen in heel Amerika mogen trouwen. Rechter Daniel Jordan zei dat het gek is dat je normaal een kind kunt adopteren als je trouwt, maar dat je dat als getrouwd homostel dan niet zou kunnen. Vier homostellen hadden de zaak aangespannen. 

"2 stellen hebben bijna 9 en 16 jaar gewacht om eindelijk de wettelijke ouders te worden van kinderen van wie ze al vanaf de geboorte houden", zegt advocaat Roberta Kaplan. "We hopen dat het nu voor eens en voor altijd duidelijk is dat discriminatie van homoseksuele mensen tegen de wet is in alle 50 staten, inclusief Mississippi".


bronnen: RTL·Nieuws.nl / Facebook.com – RTL Nieuws
                           

"Als je kunt trouwen, dan moet je ook een kind kunnen adopteren", vond de rechter. Bijna exact 15 jaar na het allereerste homohuwelijk ter wereld, is nu ook deze mijlpaal bereikt.
Geplaatst door RTL Nieuws op vrijdag 1 april 2016