zondag 27 maart 2016

Marokko – Homofobie | Homo's zwaar mishandeld en gearresteerd in Marokko

In Marokko is een video opgedoken waarop te zien is hoe twee mannen zwaar worden mishandeld. De mannen zouden homoseksueel zijn. In de video is te zien hoe de naakte en bebloede mannen worden geschopt en geslagen. Het voorval zou hebben plaatsgevonden in een appartement in Béni-Mellal, ruim 200 kilometer ten zuidoosten van Casablanca.

Volgens de Marokkaanse actiegroep M.A.L.I. die opkomt voor de individuele mensenrechten in het Noord-Afrikaanse land, is een van de twee slachtoffers gearresteerd. Het tweede slachtoffer zou op de vlucht geslagen zijn. Homoseksuele handelingen zijn bij wet verboden in Marokko ‼ De mannen hangt een straf van maximaal drie jaar cel boven het hoofd.
                     

                                            
Recht in eigen hand
Het is niet de eerste keer dat er geweld wordt gebruikt tegen homoseksuelen in Marokko. In juni vorig jaar werd een man in Fes belaagd toen hij in een jurk over straat ging. Ook hij werd gearresteerd, volgens de autoriteiten ter bescherming van het slachtoffer  Het incident leidde tot grote verontwaardiging in Marokko. Uiteindelijk werden toen de belagers opgepakt.

De Marokkaanse minister-president Abdelilah Benkirane liet weten dat mensen die 't recht in eigen hand nemen zwaar zullen worden gestraft. Desondanks zijn voor zover bekend de daders uit Béni-Mellal nog niet aangehouden.

Het originele bericht met de volledige video is inmiddels van Facebook.com en YouTube.com verwijderd ‼

Zie ook:
Marokko → 'Homofobie' | "Potenrammers in Marokko" ‼  /  Marokko | "Homo's zwaar mishandeld en gearresteerd" ‼   
bronnen: NOS.nl / YouTube.com / Twitter.com – Ahmed Marcouch