vrijdag 8 april 2016

Frankrijk – Rechter | "Flikker tegen een kapper zeggen is echt niet Homofoob"

Frankrijk    Een Franse rechter heeft bepaald dat er geen sprake is van homofobie wanneer je een kapper een flikker noemt. Waarom niet ?!  "Omdat kappers best vaak homoseksueel zijn", zo beredeneerde de Fransman.

Volgens de BBC draaide de zaak om een kapper die door zijn baas ontslagen werd omdat hij zich ziek had gemeld  In een sms'je noemde de baas zijn voormalige werknemer vervolgens een "PD", dat losjes vertaald kan worden als "flikker".

De werknemer stapte vervolgens naar de rechter omdat hij dit een homofobe uitspraak vond. De rechter dacht daar echter anders over.

"Wanneer we de term in de context van 'n kapsalon plaatsen dan kan de term 'flikker' niet als homofoob worden beschouwd omdat bij kapsalons regelmatig homoseksuelen werken. Daarom is dit geen probleem", aldus de rechtsman.

De reacties op het oordeel van de rechter zijn niet heel mild. Zo noemde de Franse minister van Arbeid Myriam el Khomri de uitspraak "schok- kend". Homo-organisaties noemen het vonnis "hersenloos"   Ook op social media zijn mensen niet blij met de uitspraak.

Zie ook:  

bronnen: PowNed.tv / Facebook.com – PowNed
                            

Redeneren kun je leren..
Geplaatst door PowNed op vrijdag 8 april 2016