zondag 3 april 2016

Amsterdam – Boekhandel Vrolijk – Tofik Dibi | "Een Vrolijk gesprek met Tofik"

Amsterdam  →  Eind vorig jaar presenteerde oud-Kamerlid Tofik Dibi zijn boek 'Djinn', waarin hij voor het eerst openhartig sprak over zijn homoseksualiteit. Zaterdag 26 maart was hij te gast in boekhandel Vrolijk. Daar werd hij in de serie "Een Vrolijk gesprek met ..." geïnterviewd door journalist Paul Hofman over zijn boek.

Tofik Dibi's Djinn: een sterk verhaal
Van 2006 tot 2012 was hij Tweede Kamerlid voor GroenLinks. Tofik Dibi voerde onder meer het woord over immigratie, veiligheid en justitie en jeugd en gezin. Over een onderwerp schreef hij nooit. Tot dusver. In zijn boek 'Djinn' vertelt hij zijn ontroerende autobiografische verhaal. 

► De titel verwijst naar een bovennatuurlijk, onzichtbaar wezen dat volgens islamitische overlevering, bezit kan nemen van mensen. Tofik Dibi duidt zijn Djinn aan als HET, een versluierend woord voor zijn homoseksualiteit. Als een komeet schoot hij in de politiek omhoog waarna zijn val in 2012 inzette. Tijdens zijn parlementaire tijd sprak hij met niemand over het feit dat hij op mannen viel. 

Openhartig vertelt hij over zijn jeugd, zijn opgroeien als puber en z'n ambities. Het is een boek met meerdere lagen. Tragisch, absurd en tegelij- kertijd spannend. De sterke dialogen raken je diep in je hart. En dat geweld tegen hem is ongelooflijk  Van de eerste pagina tot de laatste blijft het boek boeien. Het is 'een parel van een boek' dat in het integratiedebat niet mag ontbreken. Tofik Dibi ontpopt zich als rolmodel voor Marok- kaanse homo's. Een echte aanrader die een blik op een verscheurde, goedgebekte, soms overmoedige jonge gelovige werpt. 

Djinn is te koop bij boekhandel 'Vrolijk'   Meer informatie over "Een Vrolijk gesprek met Tofik Dibi" vind je op Facebook.com ‼
bron: Gay.nl


Amsterdam – Boekhandel 'Vrolijk' – Tofik Dibi → Video | "Tofik Dibi vertelt over zijn boek Djinn"

Boekbespreking van Tofik Dibi's boek Djinn bij boekhandel Vrolijk. Paul Hofman en Menne Vellinga gaan met hem in gesprek. Tofik vertelt over zijn 'late' coming out en de 'geesten' die hem gijzelden.

bronnen: MVS.nl / YouTube.com