donderdag 10 december 2015

Karin Bloemen vs Loretta Schrijver | Karin Bloemen is de nieuwe Homomoeder

We Have A Winner ‼  De afgelopen weken lieten jullie weten wie volgens jullie de nieuwe Homomoeder moest worden. Karin Bloemen bemachtigde 60 procent van de stemmen en heeft vanochtend tijdens een uitzending van Koffietijd de eretitel gekregen. "Wat super- gaaf dit. Ik vind het een enorme eer".

Met 60% van de stemmen liet Karin Bloemen medefinaliste Loretta Schrijver achter zich. Ze neemt het stokje over van Patty Brard, die in 2014 tot Homomoeder werd benoemd in een uitzending van Koffietijd. Op de initiĆ«le lijst van genomineerden stonden verder ook: Anita Meyer, Angela Groothuizen, Brigitte Kaandorp, Claudia de Breij, Justine Pelmelay, Marijke Helwegen, Ruth Jacott en Tineke Schouten.

"Ik zal de titel waardig dragen", aldus Karin Bloemen. "Als ik ergens nodig ben, dan zal ik zorgen dat ik erbij ben. Als er homo's zijn met pro- blemen, vragen, pesterijen, dan help ik ze met liefde".

Eretitel
"De titel is in de eerste plaats een eretitel", aldus Frederik van den Bosch → directeur van Gay.nl. "Daarnaast is de Homomoeder echter een ambassadeur voor de homogemeenschap. Er wordt gezocht naar een dame die niet aarzelt haar mond open te trekken als de rechten en veilig- heid van Nederlandse homo's in het geding dreigen te komen".

Welkome toevoeging
"Ook in Nederland, ook in 2015 is een dergelijke ambassadeur nog van toegevoegde waarde", meent Martijn Kamphorst, hoofdredacteur van Gay.nl. "Nederland staat momenteel op nummer 7 in de ranglijst van meest homovriendelijke Europese landen. Dat is eigenlijk veel te laag als je bedenkt dat we ooit een pionier waren op het gebied van homorechten. Daarbij vinden er in zowel de Randstad als in de rest van Nederland weer steeds vaker geweldsincidenten plaats tegen homo's. Het is dus hartstikke fijn als een moederfiguur met een groot platform haar netwerk inzet om dit soort negatieve, maar juist ook de positieve verhalen extra onder de aandacht te brengen".

Zie ook:
bronnen: Gay.nl / RTL·XL.nl – Koffietijd