zondag 12 juli 2015

Amerika - #LoveWins - Homo·pastoor 'Bob Shore-Goss' | "Was Jezus Homo" ?!

Dat de beslissing om het homohuwelijk in heel Amerika te legaliseren niet door iedereen werd gesmaakt, werd de afgelopen weken wel duidelijk. "Het is alsof trotse christelijke homofoben ineens onder hun steen vandaan kruipen om hun homohaat te verkondigen", oppert een journalist van Vice. Want inderdaad, predikte Jezus nu niet dat we onze naasten moeten liefhebben ?! 

Een journalist van Vice ging in gesprek met Dr. Reverend Bob Shore-Goss, om hem te vragen of dergelijke homohaat wel strookt met Jezus' opvattingen. Shore-Goss, een homoseksuele pastoor op leeftijd, is er heilig van overtuigd dat Jezus homo was, of toch in ieder geval queer. 

"Jezus brak met de regels binnen zijn cultuur en ondermijnde de traditionele mannelijke waarden en gendernormen", claimt de pastoor. "Verder staan er hints in het evangelie van Johannes, waarin een discipel een intieme relatie heeft met Jezus. Hij lag op Jezus' borst tijdens het laatste avondmaal, in zijn ondergoed".

De Jezus zoals we die in de Bijbel leren kennen had overigens ál zijn naasten lief: "Jezus zou opkomen voor homoseksuelen die niet geaccepteerd werden om hun geaardheid. Fundamentalisten verdraaien vandaag de dag allerlei religieuze opvattingen, en prediken een geloof dat niet strookt met de ware christelijke ideologie".

Natuurlijk kun je de dingen die je in Bijbel leest interpreteren zoals je zelf wil. Als je maar hard genoeg op zoek gaat naar een homoseksuele Jezus, kom je 'm vanzelf tegen. Misschien was het gewoon snikheet toen de discipel in zijn onderbroek tegen Jezus' borst kroop. In ieder geval is het duidelijk dat ook Jezus het eens zou zijn met de hashtag #LoveWins.

Zie ook:  Jezus 'was Homo die In de Kast zat'  /  Aangifte tegen 'Katholiek Nieuwsblad' na anti-Homo column

bronnen: OUT.tv / YouTube.com - Javier Prato