donderdag 16 juli 2015

Amsterdam krijgt een instituut vernoemd naar Aids-onderzoeker "Joep Lange"

Amsterdam krijgt een instituut dat wordt vernoemd naar de bekende Nederlandse Aids-onderzoeker Joep Lange. Vorig jaar kwam hij om bij de ramp met vlucht MH17, samen met zijn partner Jacqueline van Tongeren. Ze waren onderweg naar een internationale Aids-conferentie in Melbourne. Joep Lange was hoofd infectieziekten aan de Universiteit van Amsterdam.

Het instituut moet ervoor zorgen dat de allerarmsten in ontwikkelingslanden ook toegang tot goede gezondheidszorg hebben. Een Amerikaanse partij stelde 20 miljoen dollar beschikbaar en ook de Nederlandse overheid steekt geld in het instituut. Lange werkte met zijn team al vroeg samen met de Clinton Health Access Initiative om Aids in Afrika te behandelen.

"Joeps manier van leven toont ons hoe iemand het verschil kan maken als hij zijn leven in dienst van anderen stelt en ervoor kiest anderen te helpen in plaats van ze onderuit te halen", aldus Clinton in een videoboodschap in Nieuwsuur. Daarnaast krijgt de Universiteit van Amsterdam een bijzondere leerstoel vernoemd naar Joep Lange, een leerstoel voor Internationale gezondheidszorg die moet worden geleid door topwetenschappers.

Zie ook:  

bronnen: Gay.blog.nl / NOS.nl - Nieuwsuur