dinsdag 14 juli 2015

Duitsland · Angela Merkel | "Een verbintenis tussen LHBT's is geen huwelijk" ‼

Bondskanselier van Duitsland, Angela Merkel, is van mening dat homo en lesbische koppels die trouwen hun verbintenis geen huwelijk zouden mogen noemen. De Duitse christendemocratische politica zegt dat een huwelijk alleen iets kan zijn tussen een man en een vrouw. Ze is wel voorstander van civil partnerschips (legale partnerschappen) voor homo en lesbische koppels met gelijke rechten aan die van het heterohuwelijk.

Naar eigen zeggen heeft Merkel niets tegen het feit dat homo en lesbische koppels trouwen maar vindt ze dat men dit anders moet noemen. Het huwelijk of het homohuwelijk daar kan ze niet achter staan als benaming. Merkel deed haar uitspraken in een interview met de Duitse YouTube-ster 'Florian Mundt'. Verder zei ze ook nog dat ze voorstander is van het uitroeien van elke vorm van discriminatie tegen gelijk welk persoon. Maar Florian wees Merkel erop dat wanneer homo en lesbische koppels niet mogen trouwen en enkel een legaal partnerschap aangaan dit toch discriminatie is. 

De Bondskanselier zei dat HoLeBi-koppels in civil partnerschips toch wel gelijke rechten krijgen op het vlak van belastingen en verder alle legale voordelen aan die van het heterohuwelijk, maar dat ze van mening is dat homo- en lesbische koppels hun verbintenis geen huwelijk mogen noemen. En dat mensen andere meningen over deze materie moeten aanvaarden, en dat ze uiteindelijk niet discrimineert en gelijkheid wil voor iedereen.

Extra info
Duitsland heeft nog steeds een verbod op het homohuwelijk. Legale partnerschappen voor HoLeBi-koppels zijn er sinds 2001. Homo- en lesbische koppels mogen geen kinderen adopteren. Homo's mogen geen bloed geven. Lesbiennes mogen alleen gebruik maken van IVF wanneer een dokter daar mee akkoord gaat. Homo's mogen geen gebruik maken van draagmoederschap.

Zie ook:
Duitse president 'Joachim Gauck' voor komst Homohuwelijk  /  Angela Merkel wil geen Homohuwelijk – President 'Gauck' wel     

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com


    ◄  Het thema 'Huwelijk' vanaf 4.14 minuten ‼