zondag 12 juli 2015

Pro·Homohuwelijk betoging in Taiwan –&– Tragedie op de Gay Pride in Taiwan

In Taipei, de hoofdstad van Taiwan, hebben duizenden HoLeBi's en Transgenders betoogd voor de openstelling van het huwelijk voor HoLeBi-koppels. Volgende maand zijn er parlementsverkiezingen in Taiwan en de huidige oppositie is pro, aldus GayStarNews.com.

De betoging liep naar het hoofdkwartier van regeringspartij Kuomintang, die sinds de afscheuring van China de plak zwaait in Taiwan en naar oppositiepartij Democratische Progressieve Partij (DPP).

bronnen: ZiZo-magazine.be / GayStarNews.com


Taiwan – Nieuws → 28-06-2015 | "Tragedie met verwoestende brand op Gay Pride in Taiwan" ‼
       
Een Gay Pride in Taiwan is ontaard in een hel op aarde met ruim 500 slachtoffers. Meer dan vierhonderd mensen in Taiwan liggen nog in een ziekenhuis na de brand die zaterdagavond 27 juni uitbrak op een feest in een pretpark. Velen van hen liepen ernstige brandwonden op, zeiden de autoriteiten zondag, aldus Parool.nl en NaturalNews.com.

De brand brak uit nadat een kleurenpoeder dat werd gebruikt vlam had gevat. Veel van het poeder lag op de grond, waardoor veel gewonden vooral brandwonden op hun onderlichaam hebben opgelopen. In totaal raakten 519 mensen gewond; van hen liggen er nog 419 in een ziekenhuis. De helft van hen is zwaar gewond en 184 liggen op de intensive care.

Hoe het poeder precies vlam kon vatten is nog niet duidelijk, maar de autoriteiten hebben wel alle openbare evenementen waar het poeder wordt gebruikt verboden.

De burgemeester van New Taipei City, Eric Chu, beloofde op een persconferentie een grondig onderzoek naar de oorzaak van de explosie. De politie zou onderzoek doen naar vijf mensen, onder wie de organisatoren van het feest en technici.

Op het feest waren volgens lokale media zeker 10.000 overwegend jonge mensen afgekomen. Doordat er veel poeder in de lucht hing, konden mensen slecht zien waar de nooduitgang was. Veel bezoekers hadden bovendien badkleding aan, waardoor hun huid werd blootgesteld aan het vuur.

bronnen: NuJij.nl / Parool.nl / NaturalNews.com / YouTube.com