dinsdag 7 april 2015

Nederhorst den Berg | "Onze dochter is 'vergiftigd' op een Lesbisch seksfeest"

De ouders van Saskia Jacobs zijn radeloos. Een jaar geleden overleed Saskia na een volgens de ouders wild lesbisch seksfeest in Nederhorst den Berg. Volgens de politie nam ze een overdosis GHB, maar haar ouders denken dat ze is vergiftigd door haar toenmalige vriendin.
  
De ochtend van 30 maart staat in het geheugen gegrift van John en Jacqueline Jacobs. "De politie belde aan met de mededeling dat onze dochter was overleden aan GHB", zo vertelt Jacqueline. Het was volgens politie een overdosis en daarmee leek de zaak af.

Saskia was 33 en moeder van een zoon van 10 jaar oud. Haar ouders kunnen het niet geloven dat ze drugs heeft gebruikt. "Dat bestaat niet. Ze was zo gezond en zo bewust overal mee bezig", vertelt John. "Sas was écht anti-drugs. Ze heeft zelf zoveel mensen geholpen om daar vanaf te blijven. Dit klopt gewoon niet", vult Jacqueline aan.

Slecht onderzoek politieDe politie heeft volgens de familie nagelaten om het lichaam van Saskia goed te onderzoeken en ook sporen op de feestlocatie te bekijken. "Het is gewoon zo wrang dat de politie ter plekke aanneemt: dit is een overdosis, case closed", vertelt Jacqueline. "Dus we hebben zelf de politiepet maar opgezet", zegt John.

De ouders verdenken de vriendin van Saskia er van haar te hebben gedrogeerd. "Ze heeft de vriendin leren kennen via een datingsite. Wij zijn er écht van overtuigd dat Sas door een misdrijf om het leven is gekomen", spreekt Jacqueline haar vermoeden uit. John vult aan: "De vriendin heeft haar wel laten overgeven, maar haar vervolgens laten slapen en geen 112 gebeld. De politie heeft het voor zoete koek aangenomen".

Uitslag sectieOp het lichaam van Saskia zou wel sectie zijn verricht, maar haar ouders hebben de uitslag nooit gekregen. Het onderzoek zou vertraging hebben opgelopen doordat het NFI het druk had met de slachtoffers van de MH17-ramp. "Het is onze onmacht dat we de media hebben opgezocht", zo legt Saskia's moeder uit.

De politie zou het onderzoek inmiddels heropend hebben en deze week komen rechercheurs langs bij John en Jacqueline. John: "Wij gaan door tot de onderste steen boven komt. Dat verdient Saskia". De politie is om een reactie gevraagd, maar heeft die tot nu toe niet gegeven.

Zie ook: 
  Dood na Lesbisch seksfeest blijft onopgelost voor familie           
  Saskia Jacobs is vermoord op een wild Lesbisch seksfeest
  Alsnog een arrestatie na wild 'dodelijk' Lesbisch seksfeest
•  Ouders Sakia Jacobs opgelucht: "Mijn dochter was geen gebruiker"

bron: RTV·NH.nl