donderdag 9 april 2015

USA | "Barack Obama wil einde aan omstreden therapie voor Homoseksuelen"

De Amerikaanse president Barack Obama wil dat er een einde komt aan de omstreden therapieën om de geaardheid van homoseksuele jongeren of transgenders te veranderen.
 
Obama doet de oproep na de zelfmoord van de 17-jarige transgender Leelah Alcorn, schrijft de New York Times. Zij schreef in haar afscheidsbrief dat therapeuten hadden geprobeerd haar terug te veranderen in een jongen. Een petitie voor het verbod van de 'bekeringstherapie' werd in totaal zo'n 120.000 keer ondertekend.

Volgens een medewerker van Obama is de president geraakt door het verhaal en wil hij staten steunen die de therapie willen verbieden. Hij is niet van plan om zelf met nationale wetgeving te komen om de therapie te verbieden. In sommige staten geldt al wel een verbod.

Documentaire over 'Gay Cure'
Afgelopen weekend vertelde de Britse arts 'Christian Jessen' in het programma 'Goor Draait Door' nog over de documentaire 'Cure Me I'm Gay' die hij maakte. Voor die documentaire onderging hij de therapie ook zelf, om aan te tonen hoe barbaars de methode is.

Zie ook:  
Omstreden Homo-therapie niet meer vergoed  Barack Obama: "Oproep tot verbod genezings-therapieën LHBT-jongeren"       
President Obama: "Stop bekerings-therapie voor Homo's"  /  Barack Obama wil af van de 'genezings-therapie' voor Homo's
Barack Obama steunt pogingen om conversie-therapie te verbieden  /  Barack Obama wil 'genezings-therapie' verbannen ‼

bronnen: RTL·Nieuws.nl / NY·Times.com / DailyMotion.com