zondag 5 april 2015

President krijgt de ILGTA-award voor afschaffen inreisverbod seropositieven ‼

De Amerikaanse president 'Barack Obama' krijgt later dit jaar de International Gay & Lesbian Travel Association's Chair Award. Hij krijgt die award omdat hij tijdens zijn legislatuur als president ervoor gezorgd heeft dat seropositieve Hiv-toeristen makkelijker de Verenigde Staten binnen kunnen.

De raad van bestuur van ILGTA geeft de award jaarlijks aan een individu of bedrijf die heeft bijgedragen aan de verbetering aan de reiservaring van holebi’s en transgenders.

In 2009 schafte Obama het 22-jaar oude inreisverbod af waardoor bezoekers en immigranten met hiv eindelijk de Verenigde Staten binnen konden. Volgens Obama was het verbod ingegeven door angst dan door feiten. Een jaar later herzag het Departement voor Binnenlandse Zaken de standaard voor de geslachtsaanduiding op paspoorten waardoor het makkelijker werd voor transgenders om te reizen.

Ook werd de definitie van de familie uitgebreid waardoor ook buitenlandse partners van Amerikanen in 2012 konden in reizen en werden vanaf 2014 de kinderen van homoseksuele kinderen erkend ongeacht de adoptiestatus van het kind.

"De regering heeft zich ingezet om de globale LGBT-gemeenschap te verwelkomen in de VS en heeft het mogelijk gemaakt dat individuen met hiv/aids vrij kunnen reizen", zo zegt de voorzitter van het ILGTA-bestuur Dan Melesurgo.

"We weten allemaal dat reizen de geesten opent en percepties verandert. De daden van president Obama en zijn administratie hebben voor iedereen van reizen een meer positieve ervaring gemaakt".

De award wordt aan een vertegenwoordiger van de Amerikaanse president op 9 april tijdens de jaarlijkse conventie van ILGTA in Los Angeles.

Zie ook:  Obama krijgt LGBT-toerismeprijs voor afschaffing inreisverbod Hiv-positieven  /  Amerikaanse president krijgt ILGTA-award

bron: GayLive.be