woensdag 30 december 2015

Interview | Tofik Dibi na zijn Coming-Out: "Ik ben nog nooit zo trots geweest"

Tofik Dibi zegt ongelooflijk veel reacties te hebben gekregen op zijn coming-out en zijn boek 'Djinn'. "Mensen vragen hoe mijn familie reageerde en of ik word uitgescholden op straat". 

Het voormalig GroenLinks-Kamerlid vertelt aan Viva dat hij ziet dat er nog steeds veel mensen bang zijn om toe te geven dat ze homo zijn.

Strijd
In zijn boek vertelt hij over zijn jeugd, zijn tijd in de Tweede Kamer en zijn homoseksualiteit. "Ik heb zo ongelooflijk veel reacties binnenge- kregen: van christelijke mannen en vrouwen die dezelfde strijd hebben meegemaakt", vertelt Tofik Dibi.

Trots
Het zijn volgens Tofik niet alleen Islamitische jongeren die met hetzelfde probleem worstelen als hij lang deed. Er zitten opvallend veel e-mails van autochtone jongeren uit grote steden bij: "Veel mensen denken dat het een probleem is dat niet meer speelt, maar dat is niet zo. Daarom is het zo goed dat mijn boek er is. Ik ben nog nooit zo trots geweest".

Onzeker
Tofik vertelt ook over zijn onzekerheid. "Ik ben nog nooit zelf op een man afgestapt. Dat durf ik niet", zegt hij. "Ik denk dat ik het prettiger vind als iemand naar mij toe komt, maar ik weet ook dat ik best afstandelijk kan overkomen. Misschien zit daarin een beetje onzekerheid. Het is ook helemaal nieuw voor mij om zomaar een man te versieren. Misschien wordt het makkelijker als ik het een paar keer heb geprobeerd".

Zie ook:
Tofik Dibi | "Een man versieren is nieuw voor mij"   /  Ex-politicus "Tofik Dibi" heeft moeite om een man te versieren 

bronnen: LindaNieuws.nl / YouTube.com