zaterdag 26 september 2015

Mr. Gay | Tom van den Nieuwenhuijzen uit Eindhoven is Mister Gay Nederland

De 33-jarige Tom van den Nieuwenhuijzen uit Eindhoven is vrijdagavond 25 september verkozen tot Mister Gay Netherlands 2015. Hij ontving de titel tijdens een uitverkochte show in club Panama te Amsterdam.

De jury, bestaande uit Fred van Leer, Henny Huisman, Mounir Samuel en Diva Mayday was het unaniem eens over de winnaar. "Tom is bevlogen, welbespraakt, to the point en staat voor een grotere beweging dan alleen zichzelf. Hij is een Mister Gay waar heel Nederland zich in kan verplaatsen. Hij heeft het in zich om Nederland weer op nummer 1 te krijgen in de lijst van meest homovriendelijke landen van Europa", aldus juryvoorzitter Henny Huisman. 

Tom deed in het verleden al een keer mee aan de competitie, maar ging er deze avond met de titel vandoor. "Ik dacht eerst, ik heb de naam verkeerd verstaan. Heel bijzonder, ik stond te trillen toen ik het hoorde. Ik wil nu de maatschappelijke discussie aangaan samen met politiek Nederland. Het kan niet dat wij op nummer 7 staan in de lijst van meest homovriendelijke Europese landen".
              
                        
                            
Mister Congeniality 
De 20-jarige Ilyas Imamdi uit Rotterdam werd door zijn medekandidaten verkozen tot Mister Congeniality. Naast Tom deden 9 andere kandidaten mee aan de finale. De 11de finalist, de 20-jarige Demis Haek uit Groenlo, heeft zich wegens persoonlijke redenen terug moeten trekken uit de competitie. Tijdens de show vonden er optredens plaats van Nathalie Makoma, Erik Arbores en I Am Aisha.

Gay.nl-directeur Frederik van de Bosch spreekt van een succesvolle editie: "Het was een bijzonder mooi traject dit jaar. We hebben zelden zoveel verschillende sterke verhalen in de competitie gehad. Met Tom hebben we een prachtige winnaar. Een man die de politieke taal spreekt en ontzettend veel potentie heeft om echte verandering tot stand te brengen".

Rolmodel voor Jonge Homo's 
Met de verkiezing zocht organisator Gay.nl naar een nieuw rolmodel voor jonge, Nederlandse homo's. Via www.MrGay.nl kon worden gestemd op de elf finalisten. Aan de hand van de publieksstem en het juryoordeel werd de winnaar gekroond, die zich nu een jaar lang Mister Gay Netherlands mag noemen. 

Zie ook: 
bronnen: Gay.nl / AT5.nl / YouTube.com