woensdag 23 september 2015

Amerika – Paus Franciscus | "Barack Obama dringt paus Homoactivisten op" ‼


De ontvangst van paus Franciscus woensdag op het Witte Huis houdt de gemoederen in de Verenigde Staten flink bezig. President Obama heeft voor het pausbezoek namelijk duizenden mensen uitgenodigd, waaronder een groot aantal LGBT-groeperingen. Ook de openlijk homoseksuele bisschop Gene Robinson zal aanwezig zijn op het Witte Huis.

Obama heeft tevens een openlijk lesbische lerares uitgenodigd die onlangs werd ontslagen van een katholieke school om het enkele feit dat ze op vrouwen valt. Het Vaticaan heeft inmiddels laten weten niet blij te zijn met het feit dat zoveel homoactivisten aanwezig zullen zijn bij de ontvangst van de paus in Amerika. "Foto's van de paus met deze gasten kan worden geïnterpreteerd als aanmoediging van hun activiteiten", laat een hoge functionaris vanuit het Vaticaan weten.

Ook de Republikeinse presidentskandidaat Mike Huckabee laat weten de keuze van Obama zeer ongelukkig te vinden. "De beslissing van Obama om het bezoek van paus Franciscus te veranderen in een politieke bijeenkomst met vele homoactivisten is een belediging voor miljoenen katholieken", aldus Huckabee in Amerikaanse media.

Zie ook:  

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com