woensdag 17 juni 2015

Een nieuwe Award·show om de Gay community 'te omarmen en ondersteunen'

Karin Bloemen opent op 29 juni de eerste editie van de Rainbow Awards. In Pathé Tuschinski in Amsterdam worden die dag awards uitgereikt aan mensen en organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse homogemeenschap.

"Met haar jarenlange inzet voor de roze gemeenschap is Karin de ideale ambassadeur voor dit evenement", laat de organisatie van de awardshow weten.

Volgens organisatoren Diva Mayday, Peter van Vught en Gay.nl blijft de positieve aandacht voor die gemeenschap nu nog beperkt tot de Gay Pride en momenten waarop een bekendheid uit de kast komt. "Het toenemende geweld tegen homo's en sluitende horecazaken halen vaker het nieuws".

Bloemen vindt het een eer om de prijzen uit te reiken. "Als liefhebster van Amsterdam en het stadse leven vind ik het belangrijk dat wij onze gay community omarmen en ondersteunen", aldus de artieste. "Zij brengen de rock 'n' roll weer terug naar de stad, waar het hoort". Bloemen is overigens ook genomineerd voor een prijs, en wel in de categorie Comedy Award.


bronnen: Parool.nl / YouTube.com