vrijdag 3 april 2015

Macedonië wordt geen EU-lid als Homoseksualiteit moet worden geaccepteerd

Macedonië weigert lid te worden van de Europese Unie, als het in ruil daarvoor homoseksualiteit moet accepteren. Dat zei de minister-president – Nikola Gruevski – van het Balkan-land woensdagavond in een TV-programma over homoseksualiteit. Misschien is Macedonië niet bepaald het ideale vakantieoord voor de roze medemens. De premier noemde homoseksualiteit 'een ziekte die niet in de samenleving thuishoort'.

Hij vindt dat homoseksualiteit een keuze is, dat het te genezen is (met hormoontherapie) en als homo's en lesbiennes dat niet willen, beter het land kunnen verlaten. Ook kinderen op school moeten leren dat homoseksualiteit een soort sekte is en dat de 'sekteleden' ziek zijn, vindt de premier. Samen met de Orthodoxe Kerk wil de regering TV-programma's maken om dat kinderen bij te brengen.
Macedonië heeft de grondwet gewijzigd waar het gaat om huwelijken: "Die zijn nu alleen voorbestemd voor een man en een vrouw". Dat was overigens nodig om Islamitische huwelijken van een man met meerdere vrouwen onmogelijk te maken.

Zie ook:  Macedonië: "Geen EU-lidmaatschap als Homoacceptatie een eis is" 
bronnen: Gay.blog.nl / RozeGolf.net / YouTube.com