maandag 30 maart 2015

Amerika - Indiana | "Liberale techbedrijven verlaten 'Homohatende' staten" ‼

De van oudsher liberale techbedrijven boycotten luidruchtig de staat Indiana nadat het een controversiële wet, die volgens velen homodiscriminatie verdedigt, heeft ingevoerd.

Het ene naar het andere techbedrijf trekt zijn handen af van de staat Indiana. Onder meer Apple, EMC, Salesforce en Cloudera laten hun stem horen in het inmiddels nationale debat rond de fel bekritiseerde Religious Freedom Restoration Act die sinds 26 maart van kracht is in de 'Hoosier State'. Soortgelijke wetgeving dreigt in meer conservatieve staten, waaronder Arkansas, ingevoerd te worden.

Volgens deze wet mogen individuen en bedrijven religieuze standpunten gebruiken bij de verdediging van aanklachten gedaan door privépersonen. Kortom: "Je mag iemand diensten weigeren op basis van je religie, die bijvoorbeeld homo's, lesbiennes, biseksuelen of transgenders veroordeelt. Iets wat in veel conservatieve staten het geval is.
 
Fel van leer
Twee 'high profile' CEO's laten hun tegengeluid duidelijk horen. Marc Benioff van Salesforce cancelt per direct alle gelegenheden waarbij werknemers of klanten Indiana bezoeken om "gediscrimineerd te worden". Tim Cook, die vorig jaar uit de kast kwam, trekt in een opiniestuk in de Washington Post fel van leer. "Namens Apple, dat open is voor iedereen, sta ik op en verzet me tegen deze nieuwe golf van wetgeving - waar het ook tevoorschijn komt".
 
De ingevoerde wet is tevens reden voor EMC en Cloudera om de door hun gesponsorde conferentie Indy Big Data in Indiana geheel te boycotten, meldt The Register.
 
 
bronnen: WebWereld.nl / YouTube.com