maandag 30 maart 2015

Amerika - Boek – Homo-Jezus | "Christenen boos over boek met Homo-Jezus"

Er is een boek verschenen met afbeeldingen waarop Jezus is te zien als homo. De titel luidt "The Passion Of Christ: A Gay Vision". Conservatieve christenen vinden het blasfemie en willen het boek verbieden, aldus Winq.nl.

In het boek is het levensverhaal van Jezus opgetekend alsof hij in deze tijd had geleefd. Op de tekeningen is te zien hoe hij wordt vernederd door fundamentalisten, gemarteld door mariniers en nogal homo-erotisch zijn wederopstanding beleeft.

Volgens de makers is een 'queer passion' belangrijk omdat het christendom regelmatig wordt gebruikt om LHBT mensen te veroordelen en discrimineren. Ieder beeld is voorzien van commentaar op het getoonde, compleet met een gebed. De grote vraag die wordt gesteld is: "Als Jezus nu zou terugkeren op aarde, zouden we hem dan opnieuw kruisigen" ?!

Het boek is gemaakt door de New Yorkse kunstenaar 'Doug Blanchard'. Die kreeg een meute boze christenen achter zich aan die het boek blasfemisch vinden. Ook in het commentaar onder het artikel dat op HuffingtonPost.com verscheen gaan de conservatieven los op het boek.

Zie ook:  The Passion Of Christ: A Gay Vision - Jezus als Homoseksueel

bronnen: Winq.nl / HuffingtonPost.com / YouTube.com