zondag 1 februari 2015

USA - 'Internetadres' | "Homostel zit presidentskandidaat 'Jeb Bush' dwars" ‼


Een Amerikaans homostel staat de laatste dagen vol in de belangstelling nadat de politicus 'Jeb Bush', zoon van voormalig president George Bush sr., heeft aangekondigd dat hij zich mogelijk zal kandideren voor de president-verkiezingen in 2016. Het homostel, CJ Philllips en Charlie Rainwater, haalt alle Amerikaanse media omdat het de website 'JebBushForPresident.com' heeft gekocht en weigert de pagina te verkopen aan Bush. De twee hebben aangekondigd om op de site een gayblog te starten om zo de anti-homo-politicus een hak te zetten.

De 62-jarige Jeb Bush is een vooraanstaand politicus maar tevens bekend om zijn homofobe denkbeelden. Zo stelde hij als gouverneur van Texas in 1994 dat homo's en lesbiennes geen speciale wettelijke bescherming verdienen en dat "homoseksualiteit wettelijk niet op één lijn moet worden gezet met ras en religie".

Het homostel vreest de denkbeelden van Bush en wil met de site de Amerikaanse bevolking waarschuwen voor deze presidentkandidaat. Op het blog zal voorlichting worden gegeven voor en over de LGBT-gemeenschap in de Verenigde Staten. Dat het de twee menens is blijkt uit de afge- slagen biedingen. Naar verluidt hebben ze al diverse malen een aanzienlijk bod gekregen op het internetadres, ook van het campagneteam van Jeb Bush, maar tot nu toe alles afgeslagen.

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com