maandag 14 april 2014

Italië | Gaat Paus Franciscus op bezoek bij dakloze HoLeBi en Trans-jongeren


Carl Siciliano, uitvoerend bestuurder van het Ali Forney Center, een opvanghuis voor dakloze holebi en transgender tieners heeft een open brief geschreven aan de paus met de vraag of die eens wil langst komen. Siciliano plaatste zijn open brief in de New York post en kreeg daarbij een volledige pagina voor zijn oproep, aldus www.GayStarNews.com.

Siciliano wil dat de paus begrijpt waarom er zoveel holebi en transgender tieners dakloos zijn. De reden is simpel: ze worden door hun ouders aan de deur gezet wanneer ze uit komen voor hun seksuele geaardheid of gender identiteit. Siciliano wil dat de paus begrijpt dat veel het gevolg is van het feit dat de kerk en voormalige pausen anti holebi waren en mensen vertelden dat homoseksualiteit zondig is.

Het Ali Forney Center opende zijn deuren in 2002 en is genoemd naar een dakloze transgender tiener die op de leeftijd van 13 jaar op straat werd gezet door zijn eigen ouders omdat hij uit de kast kwam als transgender. Op de leeftijd van 22 werd hij vermoord. Uit onderzoek in 2012 bleek dat organisaties die zich inzetten voor daklozen samen ruim 40 procent holebi en transgender tieners tellen, en hun aantal neemt helaas toe en niet af. Het zal daarnaast niemand verbazen dat bijna alle dakloze holebi en transgender jongeren uit huis gezet zijn door religieuze ouders. Daarom richt Carl Siciliano zich in een open brief aan de paus. Hij wil dat de kerkvader met eigen ogen komt aanschouwen wat het gevolg is van een jarenlange homofobe houding van de kerk.

De kans bestaat dat de paus zal ingaan op het verzoek. Eerder was hij de eerste paus ooit die zijn zegen gaf aan een Italiaanse holebi en trans- gender organisatie, die daar al jaren zelf om vroegen. Ook eerder was paus Franciscus vorig jaar de aller eerste paus ooit die zich postief uitsprak over homoseksualiteit, dat deed hij zelfs twee keer. En dit jaar zei Franciscus dat holebi koppels wettelijk moeten kunnen samen wonen.
bronnen: HoLeBi.info / GayStarNews.com / YouTube.com