donderdag 3 januari 2013

Homofobe komiek opgepakt in Engeland


In Engeland is de komiek Jim Davidson opgepakt op beschulding van seksueel misbruik. De 58-jarige tv-ster is omstreden in zijn land, onder meer door zijn homofobe uitlatingen.

Vorig jaar mengde de 58-jarige Davidson zich nog in de discussie rond de onthullingen van seksueel misbruik van tienermeisjes door de inmiddels overleden BBC-ster Jimmy Savile.

Hij zei toen onder meer: "Savile was een rare vent, die dacht dat hij de belangrijkste mens ter wereld was en zich gedroeg als een pedo. Ik wist daar wel vanaf, maar ondernam niks. Let wel, ik had immers geen bewijs. Hij was gewoon een perverte man. Er zijn er meer dan hij in de showbiz-wereld en de meeste van hen zijn homo. Dat komt volgens mij omdat er in de showbiz meer homo's zijn dan in andere beroepsgroepen."

In Engeland heeft Davidson een jarenlange reputatie als iemand die shockeert met racistische en seksistische grappen. Ook zijn z'n opmerkingen vaak doordrenkt met homofobie. Zijn advocaat heeft inmiddels de aanklachten tegen hem met kracht ontkent.

bron: GayKrant.nl