zondag 30 december 2012

Computers Oegandese Homo-organisatie ontvreemd


Afgelopen week is in het kantoor van de Oegandese homo-organisatie 'Sexual Minorities Uganda' ingebroken. Volgens de politie is een koelkast en een kachel ontvreemd. Maar ook zijn er vijf computers verdwenen. Volgens een woordvoerder van de homo-organisatie is de inbraak rampzalig voor de organisatie maar kan het wegnemen van de computers catastrofale gevolgen hebben. Op de harde schijven staat veel informatie over de organisatiestructuur en de privé-gegevens van veel medewerkers en personen die in het verleden in contact zijn geweest met de belangenvereniging. De angst is nu dat deze gegevens worden misbruikt.


Twee jaar geleden publiceerde een Oegandese krant foto's van homo's en lesbiennes met hun naam en adres erbij. Met de tekst 'Hang ze op' werden de lezers van de Rolling Stone opgeroepen de aanval te openen waarna een heksenjacht begon tegen homo's en lesbiennes. Hoofdredacteur Giles Muhame meende het land een gunst te verlenen. "Het doel van onze krant is het kwaad in onze maatschappij te tonen", zei hij toen. Na deze publicatie klaagde homoactivist David Kato de krant succesvol aan maar moest dit enige tijd later met de dood bekopen. In januari 2011 werd hij vermoord terug gevonden in zijn woning.

De vrijwilligers en de personen die geregistreerd staan bij de homo-organisatie zijn nu bang dat de gegevens op de gestolen computers wederom gebruikt gaan worden voor publicatie met alle gevolgen van dien.

bron GaySite.nl