zaterdag 29 december 2012

Weer Homogelegenheid gesloten: Gaybar Bump


Gaybar Bump in de Kerkstraat is sinds donderdag gesloten. Het is het zevende homocafé dat in korte tijd dicht is gegaan. Bump was één van de grotere homoclubs van de stad. Het blad Time Out noemde deze gaybar, waar 450 mensen in konden, vorig jaar de beste uitgaansgelegenheid voor homo's in Amsterdam.

Krap twee jaar na de opening kondigen de eigenaren, Gerson van Eck, Jelger Bakker en Philip Yeldon, op de Facebookpagina de sluiting van Bump aan. De drie, die tevens uitbaters zijn van homobar Prik in de Spuistraat, waren niet bereikbaar voor een toelichting op hun besluit.

De Gay Krant heeft 2012 al uitgeroepen tot rampjaar voor de Amsterdamse homohoreca. Drie weken geleden was Café Rouge op de Amstel voor het laatst geopend en café Mon Ami in de Amstelstraat sloot eind oktober de deuren.

Ook in de Reguliersdwarsstraat gaat het niet goed. In deze straat, die bekendstaat als stapplek voor de gayscene, legde vorige maand de oriëntaalse homobar Sultana het loodje. En EVE, Havana en Ludwig II, die sinds 2011 geopend waren voor een gaypubliek, zijn nu alle hetero- gelegenheden geworden.

bron: Het Parool 


  
Weer Amsterdamse Gaybar gesloten
            
Gaybar Bump in de Kerkstraat in Amsterdam heeft afgelopen donderdag noodgedwongen haar deuren gesloten. Het is al het zevende homocafé in de hoofdstad dat in korte tijd dicht is gegaan. De horeca heeft het mede door de crisis moeilijk maar de afgelopen jaren is ook een trend waarneembaar dat de homohoreca in Nederland langzaam aan het verdwijnen is. Jongste slachtoffer is dus nu Bar Bump.

Bump was één van de grotere homoclubs van Amsterdam en werd uitgebaat door de zelfde ondernemers als het populaire homocafé Prik in de Spuistraat. Ondanks het succes van Prik is het de uitbaters niet gelukt om van Bump een succes te maken. Een half jaar geleden werd de noodklok al geluid door de uitbaters en werd een nacht- en terrasvergunning aangevraagd om meer omzet te kunnen genereren. Naar verluidt werd deze vergunning door de gemeente geweigerd waardoor Bump na ruim twee jaar al weer zijn deuren heeft moeten sluiten. 

Bump in de Kerkstraat is al de zevende homohorecagelegenheid in Amsterdam die in 2012 het slachtoffer is geworden van dalende omzetten in de hoofdstedelijke gayscene. Onlangs nog sloten Café Rouge op de Amstel en café Mon Ami in de Amstelstraat en verloor de Reguliersdwars- straat haar status van homo-uitgaansgebied. De oriëntaalse homobar Sultana in de voorheen populaire 'Reguliers' legde twee maanden geleden het loodje. En EVE, Havana en Ludwig II (voorheen April) hebben het afgelopen jaar noodgedwongen het roer moeten omgooien en zijn inmiddels heterogelegenheden geworden.

bron: GaySite.nl