zaterdag 20 april 2024

VS | "Amerikaanse Presidentskandidaat Donald Trump zet in op LHBTIQ+'ers"


Amerika  →  Voormalig First Lady 'Melania Trump' is dit weekeinde hoofdgast op een inzamelingsbijeenkomst, georganiseerd door de conservatieve LHBTIQ+-groep Log Cabin Republicans ‼

Het komt niet vaak voor dat Melania spreekt op bijeenkomsten. De bijeenkomst van Log Cabin Republicans wordt gehouden in het hoofdkantoor van Trump-world in "Mar-a-Lago" en er zijn meer Republikeinse zwaargewichten zoals de voormalige ambassadeur in Duitsland, de open Homoseksuele Richard Grenell.

Tijdens de vorige verkiezingscampagne in 2020 probeerde Donald Trump ook LHBTIQ+-kiezers aan zich te binden ‼  Dat jaar noemde Grenell Trump de 'meest pro-Homo-president in de Amerikaanse geschiedenis', wat Donald Trump later 'een grote eer' noemde.

In 2016 zwaaide Donald Trump met een Regenboogvlag tijdens een campagnebijeenkomst in Colorado.
                                                                                      
                                       
Eenmaal aan de macht werden een paar uur na zijn benoeming tot president alle verwijzingen naar LHBTIQ+-rechten van de 'officiƫle pagina van het Witte Huis' gehaald.

Onder Donald Trump werden LHBTIQ+-verworvenheden teruggedraaid. Dat zou er volgens de "The Washington Post" toe hebben geleid dat voor de verkiezingen van 2020 de overgrote meerderheid van de ljbti-kiezers linkse partijen zijn blijven steunen.

Volgens een rapport van LHBTIQ+-belangenorganisatie GLAAD geeft bijna 70% van de LHBTIQ+'ers de voorkeur aan Joe Biden boven de Republikeinse kandidaat. Maar het aantal stemmen van LHBTIQ+'ers voor Trump verdubbelde in 2020 tot 28 procent ten opzichte van 2016.

Momenteel maken LHBTIQ+'ers 11 procent uit van het totale electoraat, maar dat aantal gaat verdubbelen in 2040.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Amerikaanse presidentskandidaat Trump zet in op LHBTIQ+'ers" ‼

Zie ook:  

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net / Facebook.com – Winq.nl