zondag 21 april 2024

COC Amsterdam | "Ouders houden kinderen thuis bij LHBTIQ+–voorlichting" ‼



Amsterdam  →  Het 'COC Amsterdam' vraagt steeds vaker aan scholen om niet aan te kondigen dat zij voorlichting komen geven over "Seksuele Diversiteit" ‼  Reden: er is steeds meer weerstand rondom het onderwerp. Dat zegt de LHBTIQ+-organisatie in het nieuwe AT5-jongerenprogramma "Nu Zijn Wij" 

Uit terugkerend onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat de afgelopen vijftien jaar Nederlanders positiever zijn gaan denken over LHBTIQ+'ers, maar het COC Amsterdam heeft andere ervaringen.
                                                                     
                                                                    
"Ik heb juist het idee dat de laatste tijd de discussie verhardt. Mensen zijn best wel moe van het onderwerp en er is best wel wat weerstand" ‼, zegt Eef van Koersveld, voorlichter bij de LHBTIQ+organisatie.

Voor het COC wordt voorlichting geven op scholen steeds ingewikkelder. Van Koersveld: "We vragen soms aan scholen om ons niet aan te kondigen, omdat leerlingen dan zelfs briefjes krijgen van ouders zodat ze niet naar onze voorlichting hoeven te komen. Dat komt de tolerantie niet ten goede. Het staat ook het gesprek in de weg".

Lees verder op de website van AT5.nl:  Ouders houden kinderen thuis bij LHBTIQ+-voorlichting COC Amsterdam | "Discussie verhardt" ‼

bronnen: AT5.nl / YouTube.com / Facebook.com – AT5.nl