maandag 22 april 2024

Dating-app "Grindr" deelde HIV-status van gebruikers met reclamebedrijven ‼

Engeland  →  Advocatenkantoor "Austen Hays" in Londen heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse eigenaar van de dating-app "Grindr". Het kantoor zegt de belangen te verdedigen van meer dan 670 app-gebruikers ‼

Het Advocatenkantoor "Austen Hays" kantoor beschuldigd "Grindr" van het overtreden van de wetgeving inzake gegevensbescherming in Engeland, doordat de app onder meer de Hiv-status van gebruikers met haar reclamepartners deelde ‼  Volgens Austen Hays zijn mogelijk ook gegevens over de etniciteit van de gebruikers en gegevens over hun seksleven en/of seksuele geaardheid gedeeld.

Austen Hays is in gesprek met 'duizenden andere personen' die geïnteresseerd zijn om zich bij de claim aan te sluiten ‼  Het totale aantal eisers zou zeer groot kunnen zijn, gezien de omvang van het klantenbestand van "Grindr". De rechtszaak richt zich op de periodes vóór 3 april 2018 en tussen 25 mei 2018 en 7 april 2020. Daarna veranderde Grindr de manier waarop de app toestemming van gebruikers verzamelt.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Grindr deelde HIV-status van gebruikers met reclamebedrijven" ‼
Gebruikers van Grindr klagen dating-app aan omdat die Hiv-testdata met reclamebedrijven zou hebben gedeeld

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – VRT.be → VRT NWS