woensdag 15 november 2017

Australië – Homohuwelijk | "Australië zegt 'JA' tegen openstelling huwelijk" ‼

Australië  →  Met een grote meerderheid heeft het publiek in Australië ervoor gekozen om het huwelijk open te stellen voor 'HoLeBi'-koppels ‼  61.6% stemde voor, 38.4% stemde tegen.

De stemming gebeurde per brief. 12.7 miljoen mensen – meer dan driekwart van de stemgerechtigde Australiërs – brachten hun stem uit ‼

Kerstmis
Ondanks de 'historische overwinning' is de uitkomst van de stemming is niet bindend.  Mensen van hetzelfde geslacht kunnen nog niet meteen trou wen. Ze moeten wachten tot de openstelling van het huwelijk voor personen van hetzelfde geslacht goedgekeurd wordt in het parlement.

De Australische regering had van tevoren al toegezegd een wetsvoorstel voor invoering van het 'Homohuwelijk' naar het parlement te sturen als 'kiezers hun steun zouden uitspreken' ‼  In een toespraak liet de Liberaal-Nationale premier "Malcolm Turnbull" al weten dat de regering nog voor Kerstmis de wet door het parlement wil krijgen.
                                         

                                             
"We moeten de stem van het volk respecteren. We hebben hen om hun mening gevraagd en ze hebben het ons gegeven. Het resultaat is ondubbel- zinnig, het is overweldigend. Ze stemden voor eerlijkheid, voor toewijding en ja, voor liefde", aldus de eerste minister.

Lees verder op de website van ZiZo-Magazine.be:  "Australië zegt 'JA' tegen openstelling huwelijk"

Zie ook:

Update:

bronnen: ZiZo-Magazine.be / TheGuardian.com / PinkNews.co.uk / Facebook.com – Junkee Facebook.com – ZiZo-Online.be