maandag 13 november 2017

India → Delhi Queer Pride Parade | "New Delhi in India viert tiende Gay Pride"

India    In New Delhi  de hoofdstad van India  heeft zondag de tiende editie plaatsgevonden van de plaatselijke Gay Pride. Omdat homoseksualiteit nog altijd verboden is in India kwamen slechts enkele honderden mensen af op het evenement.  Deelnemers riepen de overheid op om het wetsartikel 'Sectie 337' af te schaffen. Deze wet, die stamt uit de Britse koloniale tijd, stelt dat homoseksuali- teit verboden is. Homo's lopen het risico op een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar.
                                        

                                                    
  Of de wet op dit moment daadwerkelijk op grote schaal wordt toegepast is niet duidelijk ... maar in 2014 werden nog 587 homoseksuele mannen vervolgd en veroordeeld.  Volgens ingewijden is er nauwelijks politiek draagvlak om de wet af te schaffen maar volgens de deelnemers aan de Delhi Queer Pride Parade afgelopen zondag – 12 november 2017 – is er inmiddels wel een maatschappelijk draagvlak om homoseksualiteit uit het wet– boek van strafrecht te halen.

Ook riepen de deelnemers zondag op om meer verdraagzaamheid te tonen aan de LHBTIQ-gemeenschap.  "Veel LHBT's blijven 'In de Kast' omdat ze bang zijn dat familie en vrienden hen verstoten   Acceptatie van homo's in je eigen omgeving is de eerste stap naar een beter leven en hopelijk ook een eerste stap op weg naar een India waar homoseksualiteit niet meer strafbaar is", aldus een homoactivist in de plaatselijk media.
bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl / YouTube.com