zaterdag 7 oktober 2017

Egypte – Caïro - Damietta - Gizeh – LGBT's | "Klopjacht op HoLeBi's in Egypte"

Egypte – LGBT's  →  De voorbije dagen heeft de politie tientallen mensen opgepakt voor openbare zedenschennis. Dat wordt gebruikt als excuus om HoLeBi's te bestraffen.

Eerder werden mensen opgepakt omdat ze met een Regenboogvlag zwaaiden tijdens een 'rockconcert in Caïro'. Intussen zijn 22 anderen opge- pakt voor openbare zedenschennis.

Volgens Amnesty International hebben minstens vijf arrestanten een anale test moeten ondergaan. De anus van de mannen wordt hierbij onder- zocht op penetratie. Het wordt beschouwd als een vorm van marteling. 

Apps
Amnesty stelt dat mensen zijn opgepakt in havenstad 'Damietta', in 'Caïro' en in 'Gizeh', bekend van de piramiden. Sommigen zijn getraceerd via Gay-datingapps. Dat is een beproefde methode van de Egyptische politie.

Bij de 33 arrestanten is er ook een vrouw. Zij is een van de mensen die een regenboogvlag toonde tijdens het concert van "Mashrou' Leila" op 22 september 2017. 
                                       
        
                                               
Zes jaar effectief
Een van de vlaggenzwaaiers, een 19-jarige man, is al veroordeeld tot zes jaar effectieve opsluiting en zes jaar probatie.  

Vlucht
Deze incidenten zetten HoLeBi's, Transgenders en LGBT-activisten ertoe aan te vluchten ‼  Anderen wissen hun accounts op datingapps. Ze waar- schuwen elkaar om bepaalde plekken te mijden en niet af te spreken

Zie ook:

Update:
Vier Egyptische LHBT's krijgen celstraf vanwege hun Homoseksualiteit  /  We laten de Egyptische HLBTI's niet stikken ‼     16-10-2017 

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com / YouTube.com / Facebook.com – ZiZo-Online.be