donderdag 15 juni 2017

Homo's worden NIET gezegend in de Sint-Jan op 24 juni tijdens Roze Zaterdag

Den Bosch – Roze Zaterdag  →  'Roze Zaterdag' begint traditiegetrouw met een Roze oecumenische kerkdienst. Uiteraard leek de Sint Jans kathedraal ideaal voor de editie op zaterdag 24 juni 2017 in Den Bosch, maar dat feest gaat niet door   Na protesten van 'een be- houdend gedeelte' van de Rooms-Katholieke Kerk 'zag bisschop Gerard de Korte zich genoodzaakt' de viering in zijn kerk af te blazen, "omwille van de eenheid".

De viering vindt nu plaats in de Protestantse Kerk in Den Bosch, de Grote Kerk. De organisatie van Roze Zaterdag is daar blij mee, maar is woedend over de houding van de katholieken: "De bisschop zet gelovigen in de kou" ‼, aldus de organisatie. "Een gouden kans wordt hiermee gemist om de Kerkgemeenschap als een geheel te verbinden".
                                                  

                                            
Wat de Roze medemens betreft, is de komende Roze Zaterdag nu wellicht een ideaal moment voor een revival van "Gijsen, Flikker op" in 1979. Toen trokken Roze Nederlanders massaal naar Roermond om te protesteren tegen oerconservatieve homofobe uitlatingen van de toenmalige bisschop 'Joannes Gijsen'   Dit keer zouden de Roze bezoekers 'hand in hand' (de slogan dit jaar) kunnen ageren tegen een starre achterban, waarvoor bisschop 'Gerard de Korte' wel erg snel door de knieën ging.

Zie ook:
Roze Zaterdag woest | "Bisschop zet gelovigen in de kou"  /  Géén Homo-gebedsdienst in de Sint-Jan, bisschop zwicht onder druk
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – AD.nl → Algemeen Dagblad / YouTube.com