dinsdag 13 juni 2017

1 jaar na de massaslachting in Orlando | "Amerika herdenkt de Slachtoffers" ‼

Amerika – Orlando – Pulse   Gisteren – maandag 12 juni 2017 – was het precies een jaar geleden dat de afschuwelijke schietpartij in Gay-nachtclub 'Pulse' in Orlando plaatsvond. Omar Mateen schoot op aanwezigen in de club, waar 49 mensen om 't leven kwamen. De tragische gebeurtenis en de slachtoffers die daarbij vielen werden gisteren herdacht.

De burgemeester van Orlando - Buddy Dyer - sprak tijdens één van de diensten: "Ik besef me dat het samenkomen hier, op deze plek en op dit tijdstip, ontzettend moeilijk is. Maar ik weet dat de kracht die jullie in het afgelopen jaar hebben getoond, jullie door de dag en naar de toekomst zal dragen".

Gouverneur Rick Scott had bevolen dat alle Amerikaanse vlaggen halfstok zouden hangen en dat er een 'Regenboogvlag' zal worden gehesen bij het Orange County gebouw. Om twaalf uur 's middags werden de klokken geluid ter nagedachtenis.
                                             
        
                                                    
De eerste ceremonie, die in de ochtend werd gehouden - was alleen bestemd voor familieleden van de slachtoffers, overlevenden van de schiet- partij, stadsambtenaren en voormalige medewerkers van nachtclub 'Pulse' ‼  In de middag, avond en nacht werden er diensten gehouden voor een breder publiek.

Tijdens de ceremonie verschenen er 49 mensen die in het wit waren gekleed en engelenvleugels droegen   De engelachtige verschijningen hadden kaarsen bij zich en werden begeleid door zachte muziek om de families van de slachtoffers te steunen. Deze engelen waren ook aanwezig bij de begrafenissen van de slachtoffers.
                                      
                                                     
Zie ook:
Extra:  

bronnen: OUT.tv / YouTube.com / Facebook.com – OUT.tv