donderdag 18 mei 2017

Homoseksuele asielzoeker moet terug naar Irak: "Daar word ik zeker gedood"

Alkmaar AZC - Sahir & Mushtak    Sahir, een homoseksuele asielzoeker uit Irak die in Alkmaar woont, wordt teruggestuurd naar zijn vaderland. Eind 2015 vluchtte hij met zijn vriend naar Nederland   Die mag vooralsnog 'wel' blijven, maar Sahir zou niet 'homo genoeg' zijn.

Eind 2015 vluchten Sahir en zijn partner Mushtak uit Irak, omdat de broer van Mushtak hem zwaar heeft toegetakeld nadat hij de relatie tussen Sahir en Mustak had ontdekt. Ze komen terecht in Amsterdam en via Ter Apel krijgen ze onderdak in het asielzoekerscentrum in Heerhugo- waard.

Daar hebben Sahir en zijn vriend het door hun geaardheid moeilijk; ze voelen zich bedreigd. Het COA plaatst hen daarom samen met een aantal andere homoseksuele vluchtelingen over naar een gezamenlijk appartement in het azc aan de Picassolaan in Alkmaar. Daar voelen de mannen zich veilig in afwachting van hun asielaanvraag.

Lees verder op de website van:  NH·Nieuws.nl
                                               
                                                     
LGBT Asylum Support is een  PETITIE  gestart om aandacht te vragen voor uitgeprocedeerde homoseksuele asielzoekers. Ook tijdens de botenparade van Alkmaar Pride op 27 mei zal aandacht gevraagd worden voor deze vluchtelingengroep.

Zie ook:
bronnen: NH·Nieuws.nl / Twitter.com - WNL Vandaag / YouTube.com