zondag 9 april 2017

Regenboogvlaggen & Selfies | ± 2500 mensen protesteren tegen Homogeweld

Arnhem – Demonstratie  →  Zo'n 2500 mensen zijn naar de binnenstad van Arnhem gekomen om te demonstreren tegen geweld tegen homo's   Ook Jasper en Ronnie - twee mannen die vorige week werden mishandeld na een avond stappen - zijn erbij.

Het Gele Rijders-plein in Arnhem stond vol met mensen. Ze hadden onder meer Regenboogvlaggen meegenomen en houden borden vast met teksten als 'Liefde is gewoon' en 'Liefde is sterker dan een betonschaar'. Op verzoek van de organisatie maakten honderden mensen een selfie om zich ook via sociale media duidelijk te laten horen.
                                                  

                                              
Voor de 2 slachtoffers van de mishandeling - waarvan de verdachten ontkennen dat die om hun geaardheid draaide - is 't een nieuwe steunbe- tuiging. Afgelopen week ontvingen ze vanuit de hele wereld reacties. Aan verwerking is 't stel nog nauwelijks toegekomen. "We zijn geleefd".

Bij de demonstratie zijn ook bekenden als TV-presentatrice "Barbara Barend" en D66-leider "Alexander Pechtold" aanwezig  De actie van "Barbara Barend" tegen homogeweld ging afgelopen week de wereld over. Bekende en onbekende Nederlanders lieten zich massaal hand in hand vastleggen als protest.

Niet alleen in Arnhem is gedemonstreerd   In Eindhoven en Den Haag waren soortgelijke betogingen, daar waren enkele honderden mensen op de been 
                                                      
        
                                            
Zie ook:
Extra:    Den Haag ‼

Extra:    Eindhoven ‼
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: RTL·Nieuws.nl / Twitter.com – Alexander Pechtold / YouTube.com / Twitter.com – Barbara Barend