maandag 20 februari 2017

Australië - Amerika | Troye Sivan sprak met dakloze HoLeBi's en Transgenders

Australië – Amerika  'Troye Sivan'    In een video voor TeenVogue sprak de Australische zanger, model en jeugdacteur 'Troye Sivan', 21 jaar, recent in het Ali Forney Center van New York met dakloze HoLeBi en Transgender jongeren  In de video vertelt Troye Sivan – die zelf openlijk homo is – ook kort over zichzelf 

Rond de ontmoeting werd meteen een mooie 'krachtige video' gemaakt waarin 'Troye Sivan' sprak met Skye, Maddox en Lala. De drie maken deel uit van het jeugd ambassadeurs programma van het 'Ali Forney Center' en hopen weldra hun leven weer op de rails te krijgen. In de video komt ook naar boven dat het niet enkel moeilijk is als dakloze jongere - maar dat het ook een strijd is om als dakloze HoLeBi of Transgender een veilige plaats te vinden en geen slachtoffer te worden van mensen die je lichaam beschouwen als verkoopwaar.
                                 
                                               
                                                                            
Het 'Ali Forney Center' in New York is het grootste Amerikaanse centrum dat dakloze HoLeBi en Transgender jongeren opvangt, onderwijst, begeleid, enz.  Het is bovendien het enige in zijn soort dat 24 op 24 uur bereikbaar en open is. Niet enkel in Amerika zijn veel HoLeBi & Trans jongeren dakloos. Ook in Engeland openden in de afgelopen jaren gelijkaardige centra   Vorig jaar bleek nog dat het aantal Britse HoLeBi & Transgender daklozen op dramatische wijze stijgt  De oorzaak van dakloosheid onder "HoLeBi & Transgender jongeren" kent verschillende oorzaken. Gaande van het uit huis worden gezet na de 'Coming Out' tot het slachtoffer zijn van mishandeling, verwaarlozing, seksueel misbruik en het niet aanvaard worden door familie, omgeving of gemeenschap.
bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – Ali Forney Center / YouTube.com