zondag 19 februari 2017

Finland - Homohuwelijk | "Vanaf 1 maart 2017 ook 'Homohuwelijk' in Finland"

Finland – 'Homohuwelijk'  →  Een ruime meerderheid van het Finse parlement heeft vrijdag een 'petitie verworpen' waarin werd geëist het huwelijk in Finland niet open te stellen voor paren van hetzelfde geslacht  Hiermee is het vrijwel zeker dat de wet 'vanaf 1 maart' wordt ingevoerd en trouwlustige homostellen elkaar het jawoord mogen geven.

De wet, die al in november 2014 werd goedgekeurd door het vorige Finse parlement, moet een einde maken aan het onderscheid dat bestaat tussen verbintenissen tussen homoseksuelen en heteroseksuelen   Het huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht is vanaf 1 maart geheel gelijk gesteld aan het bestaande huwelijk waardoor homoparen ook elkaars naam mogen overnemen en kinderen mogen adopteren.
                                             

                                             
Een jaar geleden ondertekende president 'Sauli Niinistö' van Finland de wet die het huwelijk open stelt voor paren van hetzelfde geslacht. Maar sindsdien lieten tegenstanders van de wet zich horen. De laatste petitie werd vrijdag verworpen zodat Finland als laatste Scandinavische land het homohuwelijk zal erkennen.

Sinds 1971 is homoseksualiteit niet meer illegaal in Finland en sinds 2002 kunnen homoparen een samenlevingscontract sluiten.

Zie ook:
Nieuws uit 2014:

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com / Facebook.com – GaySite.nl