donderdag 14 december 2017

Ghana - Nana Akufo-Addo | "Ghana zal ooit Homoseks uit de strafwet halen" ‼Ghana zal ooit 'homoseks' decriminaliseren. Dat heeft president Nana Addo Dankwa Akufo-Addo gezegd op Al Jazeera. Die "ooit" ligt wel in een verre toekomst.

Nana Addo Dankwa Akufo-Addo is sinds januari 2017 president van 'Ghana'. In 'n interview met televisiezender Al Jazeera stelde de president dat zijn land ooit homoseks uit de strafwet zal halen, maar dat de bevolking hier nog niet klaar voor is.

Nana Akufo-Addo vergeleek Ghana met het Verenigd Koninkrijk in de jaren zestig. Daar groeide hij op. "Ik groeide op in Engeland, ging er naar school en ik groeide er op in een tijd dat homoseks strafbaar was", vertelt de 73-jarige man. 
                                         
                                       
Drie jaar cel
Engeland en Wales haalden homoseks in 1967 uit de strafwet ‼  In 'Ghana' riskeren Homo- en Biseksuele mannen drie jaar cel. HoLeBi-foob en Trans-foob geweld is er geen uitzondering.

Homoseks decriminaliseren is geen politiek thema, stelt de president. Maar het is "bound to happen" ‼

Evolutie
Ondanks het weinig concreet toekomstperspectief zijn de woorden van Nana Akufo-Addo een evolutie ten opzichte van zijn voorganger John Atta Mills. Die verklaarde nooit initiatief te zullen nemen om homoseks te decriminaliseren. Het Verenigd Koninkrijk had ermee gedreigd ontwikkelings- hulp in te perken als de situatie van HoLeBi's en Transgenders niet verbeterde. 


bronnen: ZiZo-Magazine.be / PinkNews.co.uk / Twitter.com - ZiZo-Online.be / Facebook.com – Gay Say Hello → ZiZo-Magazine.be