maandag 6 november 2017

Limburg – Regenboogprovincie | "Ook Limburg is nu een Regenboogprovincie"

Limburg    Het Limburgs Parlement heeft Limburg uitgeroepen tot 'Regenboogprovincie'. Dat wil zeggen dat de provincie waar mo- gelijk de sociale acceptatie, veiligheid en gelijke behandeling van Lesbiennes, Homo's, Biseksuelen, Transgenders en Interseksuelen stimuleert. Het initiatief om Regenboogprovincie te worden kwam van de Partij voor de Dieren. Zij diende daarover een motie in.

LHBTI's
Volgens fractievoorzitter Pascale Plusquin van de Partij voor de Dieren hebben LHBTI's vooral op het platteland het gevoel er niet bij te horen, waardoor ze vaak verhuizen.  "Maar ook in de zorg en het onderwijs lopen deze groepen tegen discriminatie en pesterijen aan van collega's, patiën- ten en leerlingen", aldus Pascale Plusquin.  Zij denkt dat de provincie een belangrijke rol kan spelen in 't doorbreken daarvan door samenwerking te zoeken met maatschappelijke organisaties en gemeenten.
                                                
                                       

Overbodig
De 'PVV' stemde als enige tegen de motie van de 'Partij voor de Dieren'. Zij vond de motie overbodig, omdat ze altijd tegen discriminatie is. De provincies Drenthe, Gelderland, Groningen en Flevoland zijn al Regenboogprovincie.

Zie ook:
bronnen: 1Limburg.nl Facebook.com – Gay.nl Facebook.com – Sittard-Geleen.Nieuws.nl