donderdag 17 augustus 2017

België - Showbizz | Nieuwe single van 'Yasmine' acht jaar na haar overlijden ‼

België – Showbizz – Yasmine  →  Acht jaar na haar overlijden komt er een "nieuwe" single uit van de Vlaamse zangeres Yasmine.  De zangeres zou het nummer een jaar voor haar dood als demo hebben opgenomen. Dat schrijft Nieuwsblad.be. Yasmine zou 't nummer een jaar voor haar dood hebben opgenomen.

Yasmine – in het echte leven bekend als Hilde Rens – stapte op 25 juni 2009 uit het leven.  Yasmine liet een rijk gevuld repertoire achter dat tot op vandaag op de radio te horen is.
                                    

                                       
Het nummer "Kwart voor tijd" werd nu, na goedkeuring van de familie van Yasmine, op muziek gezet. Eric Melaerts, een boezemvriend van Yasmine en producer van onder meer Yasmine's platen "Blauw" en "Yasmine" werkte er aan mee.

De familie van de zangeres gaf de toestemming om "de geluidsopnames te herwerken" en uit te brengen ‼  "Het was raar om de stem te horen van iemand die al acht jaar dood is", reageert hij in Het Nieuwsblad.  "In de studio was 't soms echt happen naar adem. Maar het is wel een sterke song geworden. Donker, heel erg zoals ze was."
                                     
                                           
De opbrengst gaat naar 'Make-A-Wish' waarvan Yasmine jarenlang meter was. Het nummer was dinsdag 8 augustus voor het eerst te beluisteren op Radio 2.

België  →  Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.
                                  

                                     
Zie ook:
bronnen: GayLive.be / Nieuwsblad.be / Twitter.com – GayLive.be / YouTube.com / Twitter.com – Luc Standaert