zondag 13 augustus 2017

België - Antwerpen - Pride | "Verslag van 10de editie Antwerp Pride Parade" ‼

Antwerp Pride  –  Gisteren trok de tiende editie van de 'Antwerp Pride Parade' door de stad. De organisatie telde 100.000 bezoekers, de politie houdt het op 60.000. Er werd meteen al een record verbroken, want dit jaar stapten maar liefst 62 delegaties – waaronder tal van hetero organisaties – mee in de kleurrijke optocht.

Aan de kop van de stoet droegen onder meer minister Kris Peeters (CD&V), Antwerps schepen Ludo Van Campenhout (N-VA) & voormalig sche- pen Philip Heylen de Regenboogvlag. Ook de partijen sp.a, CD&V, N-VA, Groen en Open Vld waren vertegenwoordigd, die laatste met een wagen voorzien van een spandoek met een geschminkte Vladimir Poetin, uit protest tegen de homovervolging in de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië.
                                        
                                           
                                               
De Antwerpse burgemeester Bart De Wever kon niet aanwezig zijn ‼ Hij zit momenteel samen met zijn gezin in de VS. Maar om te tonen dat hij in gedachten wel bij de Antwerp Pride en de optocht is, postte hij een tweet met foto, waarbij hij poseerde op de iconische Castro Street in San Francisco, in de jaren '70 hét hart van de homogemeenschap in de stad met een van de grootste HoLeBi-communities. Wél aanwezig op Antwerp Pride zaterdag was chef kok Olivier de Vinck van Kommilfoo, die tijdens de parade luxekroketten verkocht voor 't goede doel. De opbrengst gaat naar de vzw van de Antwerp Pride, die het vervolgens schenkt aan goede doelen zoals Aids-onderzoek.

Na de Parade, die zonder incidenten verliep, volgde nog het gratis Love United Festival met DJ's op het Steenplein. Vandaag → zondag 13 augus- tus 2017 – is er het Closing Festival op de Grote Markt met optredens van onder meer Sarah Bettens, Liliane Saint-Pierre, Belle Pérez en - de Zweedse popgroep 'Army of Lovers'.
                                       
                                                 
                                                       
Zie ook:

bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – ZiZo-Online.be / Facebook.com – GVA.be / YouTube.com / ATV.be