donderdag 29 juni 2017

Servië | "Transgender–model 'Andreja Pejić' op de cover van Harper's Bazaar"

Andreja Pejić is volgende maand covermodel van de Servische Harper's Bazaar. Het is de eerste keer dat een Transmodel de cover van het magazine siert. Voor Andreja Pejić is het van grote betekenis, zij heeft een Servische moeder.

"Mam, deze is voor jou", schrijft Andreja Pejić in een bericht op Instagram. Ze maakte in 2014 wereldkundig dat ze een transvrouw is. In Nederland kennen mensen haar wellicht het best van de HEMA-campagne uit 2011, toen ze nog als Andrej door het leven ging. Daarin showde ze een aantal push-up-bh's.

Het is voor het eerst dat een transmodel op de cover van Harper's Bazaar staat. Het is helemaal nieuws omdat het om de Servische versie van het blad gaat. In Servië is homoseksualiteit nog steeds een groot taboe, dat maakt het des te bijzonderder dat er Andreja op de cover van het magazine verschijnt. Afgelopen maand werd in Servië wel de openlijk lesbische Ana Brnabic voorgedragen als nieuwe premier.

La Belleza Valiente
Het blijft echter niet bij één cover: Andreja Pejić schittert momenteel ook op de cover van de Spaanse Glamour. Met de kop 'La Belleza Valiente', ofwel The Brave Beauty, is het model te zien in een outfit van Balenciaga.

bronnen: Winq.nl / Instagram.com – Andreja Pejić / Twitter.com – Gay.nl