zaterdag 17 december 2016

Avery Jackson | "National Geographic magazine zet Trans-meisje op de cover"

Amerika - Transgender 'Avery Jackson'  →  Op de cover van het januari nummer van het toonaangevend magazine National Geographic staat de inmiddels 9-jarige Amerikaanse Avery Jackson, een heel bijzonder meisje dat ooit geboren werd in het lichaam van een jonge- tje. Al sinds 2015 kon je meermaals over Avery Jackson lezen bij HoLeBi.info
                                            

                                         
Op de leeftijd van 9 jaar zegt Avery Jackson: "Het beste aan een meisje zijn is, ik hoef eindelijk niet meer te doen alsof ik een jongen ben".  Ze was al een tijdje op weg erg bekend te worden – door haar open praten over transgender zijn en door haar inzet voor het transgender huis van de organisatie Planting Peace. En weldra wordt ze ook wereldberoemd, want het feit dat ze op de cover staat van National Geographic is zeer uniek, want het is voor het eerst dat het magazine een transgender op de cover zet en dan ook nog een nog net geen tiener.
                                         

                             
Avery Jackson was nog niet zo lang geleden ook de inspiratie van het Transgender house (geschilderd in de kleuren van de transgender vlag), dat vlak naast het Equality house (geschilderd in de kleuren van de HoLeBi vlag) van de organisatie Planting Peace is gebouwd.  Beide huizen staan trouwens recht tegenover het huis van één van de grootste Amerikaanse homofobe organisaties de Westboro Baptisten Kerk clan, be- kend van hun betogingen op o.a. begrafenissen. Avery zamelde geld in voor het Transgender house   Naast het feit dat National Geographic Avery Jackson op de cover zet en een artikel aan haar wijd - gaat op 6 februari ook nog de twee uur durende documentaire Gender Revolution in première.

Zie ook:
bronnen: HoLeBi.info / Twitter.com – Susan Goldberg