vrijdag 16 december 2016

België – Antwerpen | Kwestie Schijnhomo's: "Ook Biseksuelen zoeken asiel" ‼

België – Antwerpen – 'Homoseksuele Asielzoekers'  →  Marcia Poelman, voorzitster van Het Roze Huis – Çavaria Antwerpen, hekelt de enge visie op HoLeBi's die asiel zoeken. Met de term 'schijnhomo' heeft ze het moeilijk.

Antwerpen krijgt te maken met mannelijke asielzoekers die vertellen dat ze in hun land van herkomst vervolgd worden omdat ze homo zijn. 73 tot 77 landen bestraffen immers homoseks.

Schijnhomo
Maar de afgelopen tijd blijken een vijftiental van deze asielzoekers nadat hun aanvraag is goedgekeurd, te willen trouwen met een vrouw  Het woord "schijnhomo's" wordt in de media gebruikt. 

Bi-visibility
"Bi-visibility anyone" ?!, zegt Marcia Poelman van Het Roze Huis  Çavaria Antwerpen  "Het zal uiteraard wel zijn dat er mensen met valse verklaringen trachten asiel te verkrijgen. Maar deze insteek is wel erg kort door de bocht. Er zijn immers best nog andere verklaringen mogelijk".

"Simpelweg: Biseksueel zijn bijvoorbeeld. U weet wel, die blinde vlek, ook voor veel L's en G's. Die oriëntatie waar je 'toch niet voor zou kiezen als het zoveel makkelijker kan'  Bovendien is het ook perfect mogelijk om asiel aan te vragen op basis van het feit dat men jou – in je land van herkomst –percipieert als HoLeBi en je daardoor aan vervolging bloot staat. Nuances, so oldskool".

Zie ook:
bronnen: ZiZo-Magazine.be / Facebook.com – Het Roze Huis Antwerpen