zondag 6 november 2016

Marokko – Justitie | Twee Lesbische tieners riskeren een celstraf van drie jaar

Marokko  →  Twee lesbische meisjes – Sanaa (16) en Hajar (17) – riskeren een celstraf van minimaal 6 maanden tot maximaal 3 jaar nadat een neef van het 16-jarige meisje hen had betrapt toen ze elkaar kusten.  De neef filmde de feiten en toonde het aan de moeder van het meisje.

De feiten speelden zich af in een huis in Daoudiate – Marrakesh – Marokko   Toen de moeder van het meisje van 16 de beelden zag stapte ze meteen naar de politie. Naar eigen zeggen kon ze niet aanvaarden dat haar dochter 'criminele' feiten pleegde met een dakloos meisje. Kort daar- na arresteerde de Marokkaanse politie de twee minderjarige meisjes. Beide zitten sinds eind oktober in de cel in afwachting van hun proces.
                                                   

                                     
In Marokko is 'homoseksualiteit' nog steeds strafbaar   Men riskeert een celstraf tussen zes maanden en drie jaar én een geldboete van 110 Euro. Er worden regelmatig HoLeBi's opgepakt in het land en beschuldigt van de 'misdaad' homoseksualiteit   De gearresteerde HoLeBi's krij- gen meestal geen eerlijk proces omdat bijna geen enkele Marokkaanse advocaat homo's of lesbiennes wil verdedigen.

Zie ook:
Marokko | "Lesbische minderjarigen voor de rechter"  /  Marokko - Justitie | "Proces opgepakte kussende meisjes uitgesteld"

Update:           10-12-2016

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com / Twitter.com – Marokko.nl